ISO/PC Chain of Custody opgericht

7 december 2016

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Er worden grote stappen gezet rond het Chain of Custody (CoC) voorstel van NEN dat onlangs door ISO werd aangenomen. Inmiddels is ook de ISO/PC 308 ‘Chain of Custody’ opgericht.

Het belang van het voorstel dat door ISO is aangenomen op initiatief van NEN, is voor iedereen duidelijk. Meer transparantie voor producent, leverancier en consument. Maar ook sneller handelen, minder papierwerk en een eenduidige taal. Dat alles komt weer een stapje dichterbij omdat nu de ISO/PC 308 is opgericht met AholdDelhaize als voorzitter van de nationale normcommissie en het Ministerie van Economische Zaken als voorzitter van de internationale ISO/PC 308.

Meer over het CoC-voorstel en de belangen ervan vindt u in het artikel in het VMT Magazine.

Meedoen?
De eerste internationale vergadering staat inmiddels gepland op 9 en 10 maart 2017 in Nederland. Geïnteresseerde partijen die actief hieraan deel willen nemen kunnen zich melden bij Juliane Eykelhoff, NEN AgroFood & Consument, T.: (015) 2 690 235, e-mail: Juliane.Eykelhoff@nen.nl.

Overige nieuwsberichten

Actieagenda Smart Industry gelanceerd

7 december 2016

De komende jaren wordt er samengewerkt om de brede toepassing van standaarden te stimuleren ten behoeve van Smart Industry. Tijdens het Business Software Event 2016 in Den Bosch heeft Willem Vermeend, lid van de stuurgroep Smart Industry, de actieagenda voor deze samenwerking in ontvangst genomen. De actieagenda is opgesteld door het bedrijfsleven in samenwerking met … Lees meer

Terugdringen van onveilige situaties

7 december 2016

Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg. De veiligheidsladder biedt kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren werkzaam zijn. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers en leveranciers. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. … Lees meer